___________________________________________________

MUDAHNYA MENJANA PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH SEPERTI SAYA

Monday, December 29, 2008

Lorenzo vs Rozel ...after Courts


LORENZO sofa set


Petang semalam kebetulan husband tak jadi balik ke KL ( on-call ). So, kami rush ke Courts.. our intention nak belikan abang katil F1... tapi bila sampai memang ada banyak sales tapi takde satu pun yang berjaya menarik mata dan hati kami... Agak kaciwa jugak.. katil abang pun tak jadik disambar- delayed again.

Afterthat... thinking of men'survey' sofa sets... kebetulan one stop center kat Semabok.. berderet2 kedai perabot tak habis round sehari turun naik kedai 3 tingkat. Dari perabot jati, Bali, perabot terpakai import, Milan, Rozel, Lorenzo, Cellini, Cavenci, dan banyak lagi... serius memang banyak !

Kami pun redah lah masuk kedai perabot import terpakai... biasalah takde yang entertain- muka cam tak mampu beli kot... Pastu kami pi ke LORENZO ....http://lorenzo-international.com/ yang bersebelahan ajer dengan kedai perabot tadi... SALES 50%. Turun naik 3 tingkat... harga yang paling murah pun dalam 6K plus after discount. Takde salesperson pun pedulikan kami... Sofa set yang kami tengok tak banyak design. And a few yang half leather, half PVC not using full leather. Design agak lebih kurang sama --- same goes to dining... not really attract us...memang design untuk rumah2 yang luxury kot... Husband kata tak cantik, i'm not sure in what way - about money kot... hahaha

Disebabkan dah ke Lorenzo, kami perlu kan comparison - kami pun ke ROZEL ........http://www.furnipoint.com/index.php/rozel/ pulak... Wah kat sini kami dapat layanan yang baik.. that saleslady bagi macam2 explaination.. here only 20-25% discount, all full leather and a few design yang husband suka. Actually, husband tak pernah setuju when i propose to buy leather sofa... but after a few try... nampak macam dia dah suka - siap tanya lagi offer tu valid sampai bila. Ropenya beli barangan import ni lambat dapat ... sampai sebulan katanya. manalah akak tahu...


Ni antara yang husband suka.- tapi L-shape tu tak sesuai lah kan! Yang bawah tu i yang suka agaknya sebab harga paling rendah dan saiznya sederhana ... hehehe




But think about size - memang agak lebarlah - tak sure sesuai tak degan rumah kami- before that sempat singgah di Perabot jati (Bali STyle) tapi this time semuanya natural color. Tak macam one kedai we all pegi sebelum ni - banyak yang match dgn color scheme rumah kami.

Then, bila I balik rumah .. cerita dgn my sister harga sofa ada yang sampai 20K and above...she said " pergi kedai biasa sudah ler.." but I'm not agree with her because kalau sekarang i tak cuba menjejak kedai perabot .. once i dah beli jangan harap nak buat macam sekarang ni .. turun naik kedai.. betul tak?

Sebenarnya kami at first dah terbekenan one set - kayu and fabric but reganya lebih mahal dari full leather yang di survey... tu yang payah tu. Silap2 angkat semula sofa kuning yang kami pakai masa di Kota Damansara dulu... hah boleh tak?

Actually buat apa2 pun kena put a budget first.. barulah ada guideline. Kalau tidak rambang sungguh mata ini...My problem is tak tahu size yang sesuai dengan luas living yang terhad...

1 comment:

Kinako Manzil said...

I am a Rozel furniture buyer. I get a leather sofa set (1+2+3) a coffee table and a side table. Just to let you know that Rozel has a very bad after sale service. If you reported a defect you will not be entertained at all.